Топката спомага за по-доброто оформяне на тялото

Category: Искам да отслабна 0 0

За разлика от други фитнес уреди, които изгряват и бързо залязват, топката се настани трайно в тренировките

топката
Топката спомага за по-доброто оформяне на тялото

Причината е нейната ефективност – тя увеличава натоварването с до 30 % и така се постига по-бърз резултат. Освен това е достъпна, а можеш да я използваш и като стол за профилактика при проблеми с кръста.

Упражненията за пресата, изпълнявани с помощта на топка, имат комплексно действие, защото винаги натоварват и други части на тялото. А топчестият корем се прибира много по-бързо.

1. Легнете по гръб и стиснете топката между ходилата. Изнесете ръцете встрани с длани към пода. Повдигнете кракатапер-пендикулярно на корпуса и задръжте така, като стискате уреда с прасците. Отпуснете ги бавно вдясно и отново върнете горе.

Изпълнете следващото повторение вляво.

В началото ще ви е трудно да задържате топката при навеждането, затова се подпирайте на пода. Изпълнявайте ритмично в продължение на 35-45 секунди.

2. Легнете странично на топката и сгънете вътрешния крак. Външния опънете и го фиксирайте до нещо тежко, за да пазите по-лесно равновесие. Ръцете поставете на тила с лакти встрани. От това положение изправете корпуса нагоре, като движението е в талията. Задръжте в крайната точка и върнете по обратния път. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

3. Легнете по гръб с опънати покрай тялото ръце и сложете прасците върху топката. Повдигнете таза – цялото тяло е в една линия. Задръжте така и усучете от талията вдясно, като изтъркалвате топката с крака. Върнете в изходно положение и повторете 10-15 пъти първо в едната посока, а след това и в другата.

4. Застанете на опънати ръце и подпрете ходила върху топката. Сгънете крака максимално в коленете, като ги усуквате вляво. След това ги опънете, изтъркалвайки топката назад. При следващото сгъване се усучете вдясно. Продължавайте така ритмично 30-40 секунди. В раменете не трябва да има движение, дланите са точно под тях през цялото време.

Related Articles

Add Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.