Страх от наднормено тегло не позволява на жените да се откажат от тютюнопушенето

Нека си припомним: тютюнопушенето е опасно за вашето здраве

жена пуши
Страх от наднормено тегло не позволява на жените да се откажат от тютюнопушенето

Много хора вярват в мита, че тютюнопушенето помага за контролиране на теглото. Изследователи от университета в Илинойс са анализирали данните от проучване на около 10 000 пушачи в САЩ, Канада, Великобритания и Австралия, казва Zee News .

Респондентите бяха разпитани дали те се опитват да се откажат от пушенето, и дали вярват в това, че пушенето допринася за повишаване на теглото. Експерти оценили също така и ефективността на мерките за борба с тютюнопушенето. Оказа се, повишаване на цената на цигарите, законите за контрол на тютюна и информация за опасностите от тютюнопушенето практически няма ефект върху тези, които са загрижени за теглото си.

жени, които пушат и които не вярват в мита за пушенето и теглото, след покачването на цените на цигарите са се опитвали да се откажат от пушенето с 6% повече. В допълнение, благодарение на нарастването на броя на докладите за опасностите от тютюнопушенето са решени да се откажат от пушенето с 12% повече от тези, които не се притесняват за теглото си. Жените, които си мислят, че пушенето предпазва от излишни килограми, са ниско образовани или зле информирани. Пак според това проучване умните жени имат по-голям шанс да откажат цигарите без излишни драми.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.