Рецепта на Мермерски за колит

Лечение на колит c традиционна и нетрадициона медицина

колит Има 3 основни форми на колит, който е тежко възпаление на червата. Това са т.нар. улцерохеморагичен, морбус крон и дебелочревна туберкулоза.

„За голямо щастие тези проблеми имат само 10% от оплакващите се. Всичките други 90% са хора, които имат нарушена моторика на дебелото черво. Т.е. тe нямат или имат минимални изменения по лигавицата на червата“, обяснява пред списание „За жената“ гастроентерологът от Александровска болница д-р Никола Станчев. Оплакванията им са спазми, подуване на корема, газове, редуване на диария със запек. При тези пациенти проблемите се овладяват със съвсемстандартно спазмолитично лечение, вземане на лекарства за газовете, за запичане или разстройство. Докато трите типа неприятни колити са тежки заболявания с многократни диарии.Те са с много тежка клинична картина с изхождания по 10-20 пъти на ден, слуз, кръв. Пациентите се дехидратират, анемизират. Тези заболявания са потенциална преканцероза. Крият риск от ракова дегенерация. Но за щастие са малък процент от случаите. От тези 10% при някои съществува възможността за дебелочревна туберкулоза. Тя може да се дължи на пиенето на непастьоризирано, несварено прясно мляко. Тогава има риск от възпаление на възходящата част на дебелото черво.

Процедурата за изследване на дебелото черво е неприятна за пациента, но дава достатъчно точна картина какво става в дебелото черво. При по-възрастните хора е възможно да се образуват полипи, които първоначално са доброкачествени, но е добре да се махнат, защото те съдържат потенциален риск да се превърнат в нещо по-сериозно. Има група от хора над 80 г. със съпътстващи заболявания, на които се прилага оглед с каша, която се вкарва с клизма. Нарича се иригография.

Рецепти от нетрадиционната медицина

Според рецептите на проф. Христо Мермерски колит и язва се лекуват, като в 1 л зехтин се слагат по 4 с.л. кантарион, червен кантарион, синя тинтява и мента. Варят се 1 час на водна баня. Отварата се прецежда и се приема по 1 с.л. 30 мин преди ядене. Аруга рецепта е 1 с.л. лайка и 1 с.л. мента се слагат в 400 мл кипяща вода да киснат 15 мин. Пие се преди лягане 120 мл, а останалото количество сутринта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.