Проучване: енергийните напитки предизвикат смущения в сърдечния ритъм
Енергийните напитки са предпочитани от младите хора. Но за съжаление те дори не могат да предположат колко усложнения може да предизвика това

Енергийните напитки
Енергийните напитки нанасят своите поражения във времето. Злината от тях е с отложен старт.

Енергийните напитки са едни от най-вредните напитки в света. Те са много по-опасни, отколкото ако се пие само кафе, пише „Российская газета“. Според Американската асоциация за сърдечни болести, енергийните напитки трябва да бъдат забранени. Те вредят на сърцето. Това доказва експеримент, проведен във военна авиобаза „Травис“ в Калифорния Травис.

75% от служителите са използвали разведряващото действие на енергийни напитки. Но за изследванията от кардиолозите са привлечени само 18 души.

Те разделили доброволците в две групи. Първата група е приемала енергийни напитки, а втората – напитки, съдържащи само кофеин. Експертите измерили сърдечната дейност, както и периферното и централно кръвно налягане на участниците в изследването.

Само за две седмици редовна употреба на енергийни напитки, било забелязано значително покачване на кръвното налягане. Промяна в кръвното налягане при онези, които приемали само напитки с кофеин, нямало. Освен това липсата на сън се отразила зле и на емоционалното състояние на хората, приемащи енергийни напитки. Поради тази причина и нивата на стреса при тях били покачени.

Енергийните напитки няма да нанасят такава сериозна вреда на младите хора, ако се приемат само веднъж седмично. Те няма да са толкова опасни и за по-възрастните, ако се пият в умерени количества.
Добавете коментар

Вашият email не се публикува