Погледнете вашите пръсти – те могат да ви кажат много за здравето
Формата и тонуса на нашите пръсти може да ни каже много за нашето здраве. Всичко в тялото ни е свързано, затова може да има и диагностика по пръстите

пръсти
Погледнете вашите пръсти – те могат да ви кажат много за здравето
ПРЪСТИ

Често ви изтръпва малкото кутре – посетете кардиолог: възможни са проблеми със сърдечносъдовата система.

Изтръпването на палците е белег за слабост в дихателната система.

Ако на кожата на крайните фаланги на пръстите са се появили дълбоки надлъжни гънки, приличащи на бръчки, и кожата на дланите ви постоянно изсъхва, обърнете внимание на ендокринната система.

Върховете на пръстите ви имат пурпурен цвят? Добре е да се заемете с храносмилателната система. Ако цветът им е тъмночервен, дори лилав – изследвайте бъбреците и черния дроб. Петна на хълма на Венера (така се нарича възвишението в основата на палците) означават, че не всичко е наред с половите органи.

Пари страничната повърхност на десния показалец – проблеми в работата на дебелото черво. Грапава кожа на
показалеца често сочи проблеми с жлъчния мехур.

СТАВИ

Прекалено гъвкави стави (или, обратното, съвсем неподвижни) при общ снижен тонус на мускулите на пръстите сочат нарушения в работата на черния дроб и жлъчния мехур.

Пукане в ставите на китката често е белег за недостиг на калций в организма. Ако ставите почервенеят, започват да подпухват и отичат, спешно отидете на лекар – това е една от проявите на полиартрит. Болката в ставите между втората и третата фаланга на безименния пръст и на показалеца: предупреждава за възможни проблеми с коленните стави.
Добавете коментар

Вашият email не се публикува