Памучните пръчици за почистване на уши – крайно вредни

Памучните пръчици за почистване на уши са крайно вредни и не бива да се ползвам. Почистването на уши може да има и друга алтернатива

почистване на уши
За почистване на уши от край време се ползват памучни пръчици. Но, както стана ясно, те не са полезни за тази цел.

Британските отоларинголози скоро преразглеждаха своето отношение към процедурите за почистване на ушите. Памучните пръчици често се използват за почистване на уши. Лекарите категорично се противопоставят на тази практика, пише The Daily Mail. Според тях пръчката може да увреди ушния канал и тъпанчето. Освен това, тази процедура не прави нищо повече, освен да натика ушната кал по-дълбоко в ухото. И това заплашва не само с болка, но и с появата на инфекции.

Те също така отрицателно оценяват практиката на измиване на ушите под натиска на вода от голяма спринцовка. Тази практика се използва за измиване на сярата от ушите. Лекарите подчертават, че вместо този остарял метод трябва да се използва напояване – процедура, извършена в автоматичен режим. Специална машина подава вода в ухото под строго контролирано налягане. При вкарване на вода в ухото налягането не може да се контролира.

Освен това, някъде около пет дни преди измиването на ушите с вода, трябва да започнете да се използват капки за ушите, за да се омекоти ушната кал. Лекарите напомнят: ушния канал се почиства сам – излишъкът от ушна вакса просто излиза. И може да се почисти с пръст, увит във влажна кърпа.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.