Лечението на заболяванията на венците помага за намаляване на кръвното налягане
Изследователи от Китай са открили, че интензивното лечение на заболяванията на венците помага за намаляване на кръвното налягане при хора с хипертония

кръвното налягане
Лечението на заболяванията на венците помага за намаляване на кръвното налягане
Специалистите стигнаха до това заключение в хода на ново проучване. В него са участвали 107 доброволци с хипертония на възраст 18 и повече години. В допълнение, участниците страдали от умерена до тежка болест на венците, изразена в кървене и болка.

Половината от доброволците са претърпели интензивно лечение на заболявания на венците. Oстаналите – стандартно лечение и грижи. Интензивното лечение включва стандартно лечение (основни препоръки за хигиена на устната кухина и почистване на зъбите за отстраняване на зъбната плака). Освен това било включено дълбоко почистване на зъбите. Специалистите добавили към лечението и употребата на антибиотици и екстракции, ако е наложително.

Един месец след лечението, систолното кръвно налягане при участниците, получаващи интензивно лечение, е доста по-ниско. То било по-ниско, отколкото при хората, които са били подложени на стандартно лечение. Диастолното кръвно налягане при хората от различни групи не се е променило.

Три месеца по-късно, при доброволците, подложени на интензивно лечение, систоличното кръвно налягане е било много близко до нормалното, а диастолното кръвно налягане също е отбелязало спад.

Това няма как да не ни убеди, че процесите в нашето тяло са свързани. И ако един орган или система страда, това оказва влияние и на друг орган или система.

Ето защо се налага да си изградим добри навици за поддържане на здравето, профилактика и редовни посещения не само при зъболекаря, но и при други специалисти.
Добавете коментар

Вашият email не се публикува