Кинезиолозите лекуват болката най-добре
Кинезиолозите са специалисти, които могат да помогнат при проблеми с опорно-двигателния апарат

Кинезиолозите би трябвало да бъдат вашето второ мнение след консултацията с невролог

Кинезиолозите
Кинезиолозите лекуват болката най-добре
При оплаквания от опорно-двигателния апарат традиционно се търси консултация с ортопед и невролог. Може обаче да помогне и лекар, специализиран в приложната кинезиология, като намери първопричината за болката.

Кинезиолозите проверяват състоянието на нервната система. Те изпитват рефлексите на мускулите, когато са под напрежение. В отговор на разтягането на мускула силата на съкращаването му трябва да се увеличи. Ако това не се случва, значи в работата на организма нещо не е наред. Опитвайки с ръка мускул по мускул, специалистът намира слабото звено.

Например при болка на мястото, където лъчевата кост се свързва с китката на ръката, е вероятно проблемът да идва от съвсем друга част на тялото. На това място нервът преминава през сухожилен пръстен. При възпаление на сухожилието заради монотонна работа на мускула и недостиг на витамини нервът се притиска. Намаленият рефлекс на мускула при разтягане пък може да е от проблем със Стойката. Когато той не успява своевременно да се включи в изпълнението на движенията, заради него започват да работят други мускули и се претоварват. При този процес на компенсация болезненото усещане мигрира от една част на тялото до друга. В случая с китката причината е в изкривяване на гръбнака, поради което делто-видният мускул в раменния пояс е пренапрегнат. А китката се оказва най-слабото звено в края на анатомичната верига, където болката и нарушените функции за най-осезаеми.

След като идентифицира цялата тази причинно-следствена връзка, кинезиологът подбира специални упражнения за мускулите, с които да ги „пренаучи“ да се движат правилно. Това веднага намалява болката и напрежението. Истинското оздравяване настъпва едва след три седмици системни занимания с лечебна физкултура, твърдят специалистите.

Те дават още много подобни примери.

Проблемите с тазобедрените стави и кръста се оказват следствие от плоскостъпие, при което неправилно работят мускулите на ходилото

Болки в ставите може да се появят поради неправилна захапка, което води до напрежение в мускулите на шията и надолу по веригата до самия таз.

Всеки мускул пък има връзка с конкретен вътрешен орган, ендокринна жлеза, лимфен канал. Изкрривяването на гръбнака и извиването на таза поради неправилно съкращаване на мускул например нарушават разположението на вътрешните органи. Забавя се кръвообращението, променя се работата на белите дробове, черния дроб, бъбреците.

Кинезиолозите прилагат т.нар. висцерални практики, базирани на хилядолетния опит на лечителите и на новите научни изследвания в анатомията, за да изберат коригираща терапия и лечебни упражнения.

При това не е нужно пациентите да се отказват от препаратите, предписани от лекуващия лекар – алопатията и висцералните практики вървят ръка за ръка.
Добавете коментар

Вашият email не се публикува