Какво значи трезвеник и какво алкохолик?

Category: Актуално 0 1

Във връзка с това, че сред народа все още битува неправилна представа за трезвеноста и пиянството ще разясним в тази статия кого в наше време наричат трезвеник и кого умерено пиещ.

Първата група от населението – трезвениците
lkoholiciТе изобщо не употребяват спиртни напитки, или ги употребяват изключително рядко в малки дози. Например чаша вино няколко пъто годишно. Към тях се отнасят значителна част от жените, малцина от мъжете, болните и децата. Тази, както и останалите група не е вечна и устойчива. Защото болните оздравяват и започват да пият, същото се случва и с децата, които растат. Една част от пиещите, напротив, стават трезвеници, а някои трезвеници под въздействието на определи причини стават пияници. Ще изброим основните причини, поради които хората стават трезвеници:
Биологична непоносимост към алкохола, поява на вътрешни болести при употреба на алкохол, предшестващо лечение от алкохолизъм, идейни или културни убеждения.
Тези хора като цяло се отличават с устойчиви жизнени интереси. Вътрешният им мир е запълнен със семейството, работата, любимо хоби, учене…Винаги намират какво да правят в свободното си време и не се оплакват отх тъга или скука. Алкохолът за тези хора е по-скоро неприятен, от колкото безразличен. И ако те са употребявали алкохол е било при черезвичайни обстоятелства.

Втората група – така наречените експериментатори.
Те го правят повече от любопитство, понякога с цел дегустация, понякога за да видят как им понася алкохола. Продължителноста на оставане в тази група е малка. Това са предимно младежи, които преди не са употербявали алкохол. В повечето случаи тези хора преминават в другата друга на потребители на алкохола и по-рядко остават в групата на деегустаторите. Другото име на хората в тази група е на случайно употребяващите алкохол. За тях спиртните напитки са по-скоро безразлични, от колкото неприятни. Социалният и психологимески статус на тази група не се различава от първата. Те употребяват предимно лек алкохол – вино и то рядко.

Ако вие или вашите близки имате проблеми с употребата на алкохол пробвайте капките АЛКОФИТАЛ. Този изключителен билков продукт предизвиква непоносимост и гадене при употреба на спиртни напитки и може да се дава и тайно. Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Трета група – потребите на твърд алкохол
Те приемат регулярно алкохол с цел достигане на вкусов, емоционален или друг ефект. Тази група е приблизително една трета от населението. Действието на алкохола тук е изразено по-силно, от колкото в другите две групи. Повод за пиене са празниците и събития, които се смятат за нормален повод от повечето хора. Дозите на употреба варират от 50 до 150гр от няколко пъти годишно, до няколко пъти в месеца

Четвъртата група – злоупотребяващи с алкохола.
Тази група основно е формирана от лица, които системно употребяват алкохол, т.нар битови алкохолици. Мъжете са 2.5 пъти повече от жените. За хората е характерно увеличаване на количеството изпит алкохол и разширяване на поводите.В живота на тази група алкохолът играе съществена, почти най-важна роля. Това все още не е болестно състояние, но е последнен стадий преди алкохолизма. Веднъж седмично тези хора употребяват от 200 до 400гр концентрат. Поводите са разнообразни – гости, заплата, отпуска, почивни дни….Хората от тази група смятат алкохолът за обезателно условие за пълноценно общуване. При тези хора липсват жизнени интереси, те имат апатично отношение към задълженията си и нямат духовни и интелекуални ценности.

Related Articles

One thought on “Какво значи трезвеник и какво алкохолик?

  1. Шенол

    Пълни глупости! Пия всяка вечер,но не злоупотребявам, това значи ли, че съм алкохолик!?

    Reply

Add Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.