Как да излъжете глада?

Независимо дали спазвате коледен пост или диета, все се налага да излъжете глада. Защото многото храна предизвиква повече проблеми, отколкото честия глад

глада
През коледния пост вероят­но често ще се налага с усилия на волята да се борите с глада. Малки хитрости помагат поне за известно време да залъжете празния стомах.

Яжте в определени часове, най-добре 4 пъти наден. Дъвче­те бавно и се наслаждавайте на храната.

Пийте не по-малко от 2 л течности дневно. Чаша вода или билков чай с мед и лимон пълни стомаха и притъпява усещането за глад.

Вземайте индийски живовляк, той дава усещане за си­тост, защото е богат на фибри. Допълнителна полза е, че подпомага функцията на червата. Може веднъж дневно да разтва­ряте 1 ч.л. семена във вода или сок, докато станат на каша. После пийте много течности, за да увеличат обема си в стомаха ви.

Пренасочвайте вниманието си от храната, като спортувате или четете нещо интересно. Горещата вана отпуска тялото и тушира апетита.

Мийте си зъбите по-често. Този условен рефлекс работи на подсъзнателно ниво. Организмът го разчита като действие, което се извършва след ядене.

Дълбокото вдишване на чист въздух и приятни ухания успокояват празния стомах. За контрол на апетита се препоръчва да миришете лимон, жасмин, грейпфрут, портокал, ванилия, иланг-иланг, джинджи­фил. Може да си приготвите и да носите в чантата си благовонно бурканче от крем, от което да вдишате в пристъп на глад. Напълнете го с едра морска сол и капнете етерично масло. Солта го попива и запазва силата на аромата му.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.