Как да излъжете глада?

Category: Искам да отслабна 0 0

Независимо дали спазвате коледен пост или диета, все се налага да излъжете глада. Защото многото храна предизвиква повече проблеми, отколкото честия глад

глада


През коледния пост вероят­но често ще се налага с усилия на волята да се борите с глада. Малки хитрости помагат поне за известно време да залъжете празния стомах.

Яжте в определени часове, най-добре 4 пъти наден. Дъвче­те бавно и се наслаждавайте на храната.

Пийте не по-малко от 2 л течности дневно. Чаша вода или билков чай с мед и лимон пълни стомаха и притъпява усещането за глад.

Вземайте индийски живовляк, той дава усещане за си­тост, защото е богат на фибри. Допълнителна полза е, че подпомага функцията на червата. Може веднъж дневно да разтва­ряте 1 ч.л. семена във вода или сок, докато станат на каша. После пийте много течности, за да увеличат обема си в стомаха ви.

Пренасочвайте вниманието си от храната, като спортувате или четете нещо интересно. Горещата вана отпуска тялото и тушира апетита.

Мийте си зъбите по-често. Този условен рефлекс работи на подсъзнателно ниво. Организмът го разчита като действие, което се извършва след ядене.

Дълбокото вдишване на чист въздух и приятни ухания успокояват празния стомах. За контрол на апетита се препоръчва да миришете лимон, жасмин, грейпфрут, портокал, ванилия, иланг-иланг, джинджи­фил. Може да си приготвите и да носите в чантата си благовонно бурканче от крем, от което да вдишате в пристъп на глад. Напълнете го с едра морска сол и капнете етерично масло. Солта го попива и запазва силата на аромата му.

Related Articles

Add Comment