Епидермофития – упоритата гъбична инфекция

Епидермофития представлява гъбична заболяване, което засяга кожата

епидермофитията

Обикновено от епидермофития са засегнати различни части на тялото. Това заболяване е заразно и се предава от контакт. Възбудител на заболяването епидермофития е гъбичката Epidermophyton floccosum.

Има два основни вида на заболяването – спокойна и сърбяща, като не е задължително да се появят и двете. Заболяването епидермофития съвсем не означава лоша хигиена, както повечето хора си мислят. Доста е упорито, затова е необходимо дълго лечение.

Най-често са засегнати мъжете от епидермофития. Нежният пол също боледува, но това вече се обуславя и от професията. Ако се налага да се ходи със затворени обувки, ако обувките са евтини, не особено качествени или пък гумени, то колкото и внимателни към хигиената да сме, епидермофитията няма да ни подмине.

Онова, което трябва да се знае за това заболяване е – хигиена, миене на краката или друг засегнат участък, миене и пак миене.

И Бритни Спиърс страда от епидермофития
И Бритни Спиърс страда от епидермофития

Как да познаете, че имате епидермофития? Сърбежите са зверски! В по-напреднал стадии на болестта сърбежите изобщо няма да ви оставят на мира, особено през нощта. Кожните лезии, зачервяването, а понякога и малките ранички се появяват след втория пръст на крака, като най-многобройни са около малкото пръстче и безименния пръст. Същото може да се появи на краката, но заболяването епидермофития е най-болезнено на крака, защото има болки при ходене. В допълнение към микозата се появат и мехури по кожата с течност.

Никой не е застрахован от тази ужасна болест. Дори и известните. Бритни Спиърс, например все още се бори с епидермофитията.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.