Диета на плодове и зеленчуци няма да ви помогне да отслабнете

Добрата диета не е само от плодове и зеленчуци

Още едно доказателство за балансираното хранене е твърдението, че с диета от плодове и зеленчуци не се отслабва

Добрата диета не е само от плодове и зеленчуци
Добрата диета не е само от плодове и зеленчуци

Служители на Университета в Алабама са стигнали до извода, че активната консумация на плодове и зеленчуци не помага да отслабнете, противно на общоприетото схващане. Така например, в Съединените щати е препоръчано ежедневно да се ядат 1,5-2 чаши плодове и 2-3 чаши зеленчуци. Въпреки това, хората които често са на диета, предпочитат да включат повече плодове и зеленчуци в диетата си. Според общоприетото схващане това не са толкова много калории, и те могат да изместят твърдите и вредни продукти от диетата.

Но такава схема не работи, показва проучването. Повишената консумация на плодове и зеленчуци почти не засища, защото тези храни са богати на фибри и витамини, казва CTV News. Учените предлагат да си спомним за средиземноморската диета, която съдържа минимално количество мазнини и също има изобилие на плодове и зеленчуци. Както при всяка работеща диета, при средиземноморската диета има баланс. Освен това, в допълнение към загубата на тегло, тази диета да намаля риска от диабет тип 2.

Оказа се, средиземноморската диета, която съдържа зехтин, работи по-добре за отслабването. Известно е също така, че хората, които са спазвали и продължават да спазват средиземноморската диета, 30% по-малко е вероятно да преживеят сърдечен удар, отколкото хората, които са на диета с ниско съдържание на мазнини. От това изследователите заключават: не трябва да се фокусираме само върху плодовете и зеленчуците, забравяйки за другите важни елементи в храната. Например, можем да отслабнем по-ефективно, ако за закуска хапнем две яйца, отколкото купа мюсли.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.