Дафиновият лист помага при диабет и пикочни инфекции
Дафиновият лист има толкова много ползи, че е трудно да се изброят в една статия. Затова ви представяме ползите от тази подправка в няколко публикации
ДИАБЕТ

Изследване на Университета в Пешавар (Пакистан) и научноизследователския център на Министерството на селското стопанство на САЩ доказва, че дафиновият лист е ефективно средство при лечение на диабет тип II.

Употребата само 3 грама дафинов лист дневно снижава нивото на кръвната захар.

ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ

Културите на Средиземноморието и Източна Азия, които използват алтернативна медицина, вярват в сгряващата и лечебна сила на дафиновия лист. Това растение усилва „храносмилателния огън”.

Дафиновият лист в храната способства за секрецията на храносмилателни сокове и ферменти. За тези цели може да се втрива масло от дафинов лист в областта на корема след хранене.

ЗА ЗДРАВО СЪРЦЕ

„Кафеената киселина”, открита в дафиновия лист, укрепва стените на капилярите. Това вещество спомага и за отстраняване на лошия холестерин от сърдечносъдовата система. Използвайте дафинов лист за приготвяне на блюда с продукти, подобряващи състоянието на сърцето.

ВЪЗПАЛЕНИ СТАВИ

Изследване, публикувано в списание „Изследвания на фитотерапията”, доказва, че противовъзпалителните и обезболяващи свойства на маслото от дафинов лист имат ефект, който може да се сравни с противовъзпалителното действие на препарата морфин. За да облекчите болката, натрийте с дафиново масло възпалените стави и използвайте всеки ден дафинов лист в ястията.

ПИКОЧНИ ИНФЕКЦИИ

Пиенето на стрит на прах дафинов лист, смесен с мляко, е древен метод на лечение на пикочни инфекции.

Дафиновият лист е всемогъщо растение чудо. Не е скъп и може да се купи във всеки магазин. Добавяйте по няколко листа в супи, зеленчуци и месни блюда. Използвайте маслото от дафинов лист за лечение на пърхот, заболявания на дихателната система и възпаления.
Добавете коментар

Вашият email не се публикува