Сексът по време на бременноста не вреди

През бременността в женския организъм настъпва хормонален хаос -сетивата се изострят, емоционалните състояния рязко се сменят

бременността

Сексът по време на бременноста не вреди

При някои жени зараждащият се майчински инстинкт напълно измества сексуалния нагон. При други расте чувството за свързаност с партньора и желанието за интимна близост. Гинеколозите уверяват, че през 9-месечния период не се налага да има ограничения в сексуалния живот.

Самият полов акт не може да навреди на плода, който е добре изолиран чрез коремните и маточни мускулни стени. Контракциите по време на оргазъм също не са опасни и не биха могли да предизвикат преждевременна родилна дейност. Специалистите съветват да се избягва класическата мисионерска поза след четвъртия месец само защото теглото на нарастващото бебе може да притисне важни кръвоносни съдове.

Ограничения в сексуалните отношения се препоръчват единствено на жени с повишен риск от преждевременно раждане. Става дума за бъдещи майки, които имат епизоди на кървене по време на бременността, както и контракции преди 37-ата гестационна седмица.

Някои лекари съветват партньорите да се въздържат от полови контакти в последния месец, тъй като плацентата започва да губи функциите си, а химични съединения, произведени по време на секс, могат да стимулират родилните контракции. Точно затова други специалисти пък препоръчват правенето на любов, ако раждането се забавя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *