Болестотворните емоции и тяхното въздействие върху здравето
Емоции от всякакъв род и вид оказват влияние върху тялото ни. Те оказват влияние и върху онова, от което боледуваме

емоции
Болестотворните емоции и тяхното въздействие върху здравето
Всеки конкретен случай има свои особености, тъй като няма абсолютно еднакви хора. Освен описаните нарушения във вътрешните органи съществуват още и усещания. Най-често тези усещания присъстват у нас постоянно и ние свикваме с тях, затова и не ги забелязваме. Но ако внимателно се вслушаме в себе си, старателно анализираме особеностите на собственото си самоусещане, ще открием и така наречените фонови усещания, които са станали привично състояние в живота ни.

Например човек, който няма пари и в близко бъдеще не се очертава да има, постоянно усеща слабост в гърба. Появява се своеобразно чувството за празнота, сякаш стоиш с гръб към отворена врата. Това е свидетелство за незащитеност, липса на личен тил.

Неорганизираният човек, който постоянно се суети, изпитва болезнени усещания в коленете

А страдащият от полова слабост страда от безсилие и празнота в кръста и врата.

И обратното, сексуално незадоволеният, изпитващ постоянно желание, усеща слаби болезнени проявления в кръста и тила, „скача” налягането му и съдовите нарушения го съпровождат през целия му живот.

Обида (бъбреци). Ако лесно се обиждате, може със сигурност да се твърди, че имате проблеми с бъбреците. Когато обидите са прекалено раздути, могат да се появят кисти, фибромиоми.

Като тежко бреме върху бъбреците се усеща чревоугодието. За преработката на огромни количества храна не достига енергия и стомахът я заема от бъбреците.

Бъбривостта, словоохотливостта и желанието за клюкарстване също изискват повече енергия, която се изземва от бъбреците.

Повишена раздразнителност, несдържаност, гняв, ярост, ненавист (далак, черен дроб и жлъчен мехур). На всички е познат изразът „държи камък в пазвата си“. Това означава, че този човек е затаил злоба към някого и очаква момента да го удари, така че да го заболи. Тогава възникват предпоставки за образуване на камъни
в органите. В случаите, когато невъздържаността не знае никаква мярка, негативните емоции бушуват, замъглявайки разума, т.е. човек „превива пръчката“, може да възникне прищипване на жлъчния мехур.
Добавете коментар

Вашият email не се публикува