5 продукта, които помагат за пролетно почистване на организма!

Колкото по-рано започнете да консумирате редовно тези 5 продукта, толкова по-добро пролетно прочистване на организма ще направите

Пролетно прочистване на организма може да направите и само с няколко сезонни продукта.

пролетно почистване на организма!
5 продукта, които помагат за пролетно почистване на организма!

Лимони

Не случайно, че нашите майки и баби с първите признаци на настинката веднага ни дават чай с лимон. И това не е само защото витамин C е мощно оръжие срещу вирусите. В действителност лимонът помага за превръщане на токсините в разтворима форма, защото така те много лесно се отделят. Лимоните също така стимулират черния дроб и пречистването на кръвта .

Цвекло

Цвеклото е истинска бомба с витамини. И ако сте го избягвали досега, по-добре преразгледайте своята позиция. В цвеклото има много бета – каротин, магнезий, калций, цинк , желязо и витамини като С, В3 и В6. Те помагат на нашия черен дроб и жлъчния мехур да унищожат токсините, а фибрите подобряват храносмилането и процеса на елиминиране на отпадъците. За почистване на тялото цвеклото е идеално в комбинация с лимоновия сок.

Ябълки

Ябълките са не само богати на фибри и хранителни вещества. Те също така стимулира производството на жлъчка, подобряват работата на черния дроб. Пектинът помага на тялото да се отърве от тежките метали.

Зеленолистни зеленчуци

В зелените зеленчуци се съдържат големи количества хлорофил. Той помага на тялото ни да бъде почистено от тежките метали, токсините, хербицидите и пестицидите. Марули, спанак, лапад, броколи – всичко това помага за по-доброто здраве. Те са основните градивни елементи на всяка една пълна и здравословна диета, както и да помогнат в почистването на на кръвта и насищането й с кислород.

Кантарион

Кантарионът заслужава специално внимание , тъй като помага на тялото да се отърве от тежките метали , които могат да доведат до депресия , рак, хормонални проблеми и проблеми с щитовидната жлеза.

Повечето от тези продукти можете да намерите по рафтовете на нашите магазини (и пазари) през цялата година. A цвеклото със зеленчуците и лимоновия сок – това е просто бомба за здраве три в едно!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.