12 начина да подобрите настроението си

Как да подобрите настроението си:

1. Музика. Най-простият начин да се отпуснете, особено ако живеете в голям град, където хаосът и стресът са постоянен спътник на човека. Музиката е едно от най-важните изобретения на човечеството. Слушайте това, което ви харесва, независимо от стила, постарайте се да се отпуснете и да забравите за проблемите.

2. Бъзете оптимисти. Да, това е трудно да се направи в съвремения свят, през цялото време мисли за проблеми. Но по-добре да лягате и да си мислите, че утре всичко ще е наред, вместо да си мислите, че денят ще е лош.
добро настроение
3. Гореща вана. След тежък работен ден, когато се приберете вкъщи и имате да свършите куп домашна работа, понякога е добре да отделите малко време за себе си. Вземете топла вана с пяна. Погрижете се да не ви притесняват телефоните. Може да почетете книга или просто се насладете на удоволствието.

4. Бъдете по-организирани. Това е най-добрият начин да се оттървете от излишното безпокойство. Ако всичко ви е подредено няма как да изпаднете в паника. Правилната организация на времето не само ще ви помогне да се избавите от излишното безпокойство, но в бъдеще ще ви позволи да икономисвате времето си.

5. Стресът и храненето. Повечето жени смятат, че основната цел на всяка диета е да свалят килограми. Всъщност това не е точно така. Диетата е по-скоро за подобряване на организма. И ако не можете да пазите диета се старайте да замените висококалорийните храни с плодове и зеленчуци. Това ще помогне не само организмът ви да се запаси с витамини, но и да се избавите от излишните килограви. Да не говорим, че здравословното хранене повишава настроението.

6. Старите приятели. Ако имате носталгия по миналото какво ви пречи да вземете телефона и да възобновите отношенията си със старите приятели. Може да звънннете на някой от училищните години и да ги поканите на кафе, да си спомниге миналото, а това е приятно.

7. Игнорирайте непознатите номера. В наше време непознат номер не е повод за запознанство. Понякога такова позвъняване може да ви развали настроението за цял ден. Разбира се може да е непознат номер, но може и да е някой от банката и да ви искат да връщате някакъв кредит. По-добре не вдигайте.

8. Облеклото. Ако настроението ви е под нулата и не можете да го вдигнете, опитайте да разнообразите гардероба си. Ако примерно ходите в строги костюми, купете си някаква по-жива рокля или пола. Променете стила си и ще се почувствате по-добре.

9. Особени места. Отдавна ли не сте ходили на кино или на театър? Ако е ака, то такава смяна на обстановката ще ви е полезна. Посетете тези места със свои близки.

10.Почивка. На улицата е студ, а вие мечтаете за лято? Нямате настроение. Опитайте се да решите този проблем с подръчни средства. Със сигурност в големия град има басейн и солариум, защо да не ги посетите.

11. Четене.
Поомнете, че като малки родителите ви са ви чели приказки. Повечето големи забравят това, когато пораснат. Създайте си правило да четете преди сън нещо позитивно и весело.

12. Когато сте в лошо настроение може би струва да позвъните на приятели.
Разкажете им какво ви тревожи и послушайте съветите им. Това наистина помага. Помнете, че от всяка ситуация има изход, но две глави мисля по-добре, от една.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.